A spam mappa elkerülése kiemelten fontos az e-mail marketingben. Sajnos minden esetben ezt nem tudod megakadályozni, de tehetsz néhány hasznos lépést annak érdekében, hogy leveleid a beérkezett üzenetek mappába kerüljenek. Nézzük!

Tartalomjegyzék

4 Módszer a SPAM mappa elkerülésére

Használj érvényes és ellenőrzött e-mail címet

A feladó címének, amit a levél elküldéséhez használsz, egy ténylegesen létező e-mail címnek kell lennie. Ez lehet más cím is, mint a személyes levelező címed, de egy postafióknak kell hozzá kapcsolódnia, hiszen sok levelezőszerver ellenőrzi, hogy valóban létező címről van-e szó, mielőtt átengedné az e-mailt.

A MailerLite-ban egy e-mail cím beállításakor a használt feladói cím mindig ellenőrzésre kerül, mielőtt elkezdesz leveleket küldeni.

Kösd össze a domain címed a MailerLite-al

Az e-mail ellenőrzés mellett a webhelyed domainjét is össze kell kapcsolnod a MailerLite-tal.
Ez a lépés szintén jótékony hatással van a spam mappa elkerülésére.
A beállításhoz a tárhely szolgáltatód Cpaneljébe kell belépned, majd egy CNAME és egy TXT rekordot kell hozzáadnod a domainedhez. Amennyiben ez neked túl bonyolult, küldd el a rekordokat a szolgáltatónak és kérd meg őket, hogy helyezzék el.

Ellenőrizd a levél tartalmát

A spamszűrők átvizsgálják az e-mailek tartalmát. Az ellenőrzések kiterjednek a hosszúságra, a szóhasználatra, a nagybetűkre, az írásjelekre és a színekre. Ha vastag szöveget írsz piros nagybetűkkel, túl sok felkiáltójellel, akkor nagy rá az esély, hogy az üzeneted nem jut el a címzett postaládájába. Próbáld meg ne túltolni a leveled, a kevesebb néha több itt hatványozottan érvényes.

Ne félj elbúcsúzni a feliratkozódtól

A hírlevélben mindig helyezd el a leiratkozás lehetőségét, könnyen elérhető, jól látható helyre. A lábléc megfelelő erre a célra, így a feliratkozók minden probléma nélkül le tudnak iratkozni a levelekről. Ez azért is fontos, mert nem szeretnénk azt elérni, hogy a felhasználó azért jelölje SPAM-nek a levelünket, mert egész egyszerűen nem kíváncsi már ránk. Inkább legyen egyel kevesebb e-mail cím a listánkon, mint hogy folyamatos spamnek jelölést kapjunk.

Megosztás:

Céges weboldalra van szükséged? Kérj díjmentes konzultációt!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel további hasznos tartalmakért!