Miért nem szabad kihagynod az email marketinget, hogy építsd a vállalkozásod és a márkád? Ahogy a szabadúszás egyre népszerűbbé válik, sok vállalkozó szellemű egyén vág neki a saját lábán való boldogulásnak. Ha új vagy a freelancerek világában, akkor biztosan Te is elgondolkoztál már azon, hogyan szerezz folyamatosan ügyfeleket. Az e-mail marketing talán az egyik legegyszerűbb módja az elindulásnak.

Tartalomjegyzék

Szabadúszó vállalkozó vagy? Használd az email marketinget, hogy felépítsd a vállalkozásod!

Az email marketing megjósolt halála ellenére köszöni szépen jól van. Sőt mi több… Él és virul!
Gondolj csak a saját postaládádba naponta érkező marketing üzenetekre, majd arra, hogy az e-mail marketing milyen fantasztikus lehetőségeket rejt magában, szabadúszó tevékenységed és üzleti kilátásaid jövője szempontjából.

Íme néhány nyomós ok, hogy az email marketinget beépítsd az üzleti stratégiádba.

Alacsony költség

Ha vállalkozásod reklámozásáról van szó, az email marketingnél biztosan nem találsz olcsóbb megoldást. A marketing költségeidet alacsonyan tarthatod még akkor is, ha az érdeklődőket hirdetésből ,,vásárolod”. Ha pedig organikus eléréssel növeled az email listád méretét, a költséged csak a befektetett időd lesz.

Induló vállalkozóként fontos, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a marketing költségvetésedből és az email marketing lesz ebben a legnagyobb segítséged. Ha még nem szerepel az email marketing a hosszú távú növekedési stratégiádban, itt az ideje, hogy felvedd a lehetőségek listájára és elkezd építeni az email listád.

Növeli vállalkozásod láthatóságát

Ha új ügyfeleket szeretnél bevonzani szabadúszó vállalkozásodba, először is tudatni kell a potenciális vevőkkel, hogy…HAHÓ! Itt vagyok! A szabadúszóknak nem könnyű jelenlétet teremteniük a már amúgy is zsúfolt piacon, de az e-mail marketing az egyik leghatékonyabb eszköz ennek megvalósítására.

Ezeknek a leveleknek a puszta jelenléte is láthatóságot teremthet a szabadúszó vállalkozásodnak, és még ha az első üzeneteidet nagyon kevesen is olvassák, elég 1-2 megnyitás ahhoz, hogy új ügyfelet szerezz.

Bővíti a látóköröd

A szabadúszó vállalkozásban az az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy szinte bárhol találhatsz ügyfeleket. Nem kell a saját régiódban maradnod, kiterjesztheted a látóköröd az egész országra, sőt, akár az egész világra is.

Nincs is jobb az email marketingnél, hogy országos, sőt, akár világméretűvé is bővítsd az elérhetőséged. Egy egérkattintással gyakorlatilag bárhová küldhetsz információkat, így az otthonodtól távol is szerezhetsz ügyfeleket.

Segít a márkaépítésben

Amikor saját magadnak dolgozol, egy vagy a márkáddal. Te vagy a márka. A hírneved és márkád minősége mélyen összefonódik.
Az email marketing értékes eszköze lehet a márkaépítésnek, mivel lehetőséget ad arra, hogy személyes és szakmai szinten kapcsolatba lépj meglévő és leendő ügyfeleiddel.
A márkaépítés előnyei önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy az email marketing az általános hirdetési stratégiád szerves részévé váljon.

Értékes, hosszú távú kapcsolatokat épít

Függetlenül attól, hogy milyen jellegű szabadúszóként dolgozol, sikered nagymértékben függ a hosszú távú kapcsolatok ápolásától. A jelenlegi ügyfél, aki további munkára kér fel, sokkal kevésbé költséges, mint egy új ügyfél megszerzése és ebben még nincsenek benne az ajánlások.

Minden ügyfélkapcsolat maximális kihasználása létfontosságú része a sikeres szabadúszó vállalkozás felépítésének és ez az egyik legnagyobb előnye egy erőteljes e-mail marketing stratégia felépítésének. A jól kidolgozott és gondosan átgondolt levelekkel megnyert ügyfelek valószínűleg a legértékesebb kincseid lesznek, az útközben szerzett ajánlások pedig csak hab lesz a tortán.

Összefoglalás

Egy jövedelmező szabadúszó vállalkozás felépítése nem könnyű feladat és nem valószínű, hogy egyik napról a másikra történik. Ha azt szeretnéd, hogy szabadúszó vállalkozásod folyamatosan növekedjen és sikeres legyen, akkor marketing stratégiát kell alkotnod, és az email marketingnek a terv szerves részét kell képeznie.

A MailerLite email marketing szoftver segítségével könnyedén automatizálhatod a folyamataid.

Megosztás:

Céges weboldalra van szükséged? Kérj díjmentes konzultációt!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel további hasznos tartalmakért!