Egy kiszivárgott TikTok for Business információ szerint az átlagos felhasználó naponta 89 percet tölt a TikTok-on. 89 perc vitathatatlanul hosszú idő egy alkalmazáson való tartózkodásra. Ez a 89 perc azonban azt jelenti, hogy a vállalkozásoknak felbecsülhetetlen lehetőségük van arra, hogy megragadják a közönség figyelmét felkeltsék az érdeklődésüket. Ha te sem szeretnél lemaradni a legújabb trendről, akkor olvass tovább és 15 TikTok marketing videó ötletet adok.

Tartalomjegyzék

TikTok követők szerzése vállalkozóként

Mi az a TikTok?

A TikTok egy olyan közösségi médiaplatform, ahol a felhasználók videótartalmakat rögzíthetnek, szerkeszthetnek és oszthatnak meg. Ezek a videók 15 másodperctől három percig terjedhetnek, így bőséges lehetőséget biztosítanak mindenféle tartalomnak.

TikTok követők szerzése vállalkozóként, hogyan csináld?

Nézzünk át néhány TikTok marketing videó ötletet, amit vállalkozóként sikeresen alkalmazhatsz.

Mindennapi rutin TikTok videók

A napi rutinvideók betekintést nyújtanak a nézőknek abba, hogyan zajlik a munka a vállalkozásodban.
Megosztja a folyamatokat, amelyek életre keltik a terméked vagy szolgáltatásod  és szórakoztató módja lehet a kapcsolatépítésnek a kulisszák mögé való betekintésen keresztül.
Ha kihasználod ezt a tippet, akkor a legjobb gyakorlat, ha olyan napi rutinvideót készítesz, amely a vállalkozásodhoz leginkább kapcsolódó mindennapi feladatokat mutatja be.

Ossz meg olyan tartalmakat, amelyek tükrözik a márkád értékeit

A márka vagy vállalkozás értékeit tükröző tartalmak teljesítenek a legjobban a közösségi médiában, és a tartalomtípusok közül a 3. legmagasabb ROI-val rendelkeznek. Az ügyfeleket most jobban érdekli az is, hogy kedvenc vállalkozásaik milyen ügyek mellett állnak ki és ezeket a vásárlási döntéseikben is figyelembe veszik.

Ezért a márka értékeinek megosztása a TikTok videókon kersztül értékes módja annak, hogy kapcsolatot teremts a célközönségeddel. Azok, akik ugyanazokért az ügyekért állnak ki, mint te, felfigyelnek rád, és megvan a lehetőséged arra, hogy vásárlóként vonzd be őket.

Győződj meg azonban arról, hogy ez a gyakorlatod őszinte, mivel a fogyasztók kizsákmányolónak és opportunistának tartják azokat a vállalkozásokat, amelyek hamis állításokat tesznek.

Állítsd reflektorfénybe az alkalmazottaidat TikTok videókban

Az alkalmazottak bemutatása arcot ad a márkának, és megmutatja a közönségnek, hogy kik állnak a termékek és szolgáltatások mögött, amelyeket szeretnek. Ezzel emberszámba veszik a vállalkozásod és izgalmas, exkluzív betekintést nyújt a működésébe.

Tájékoztasd a közönséged a releváns témákról

A TikTok-on olyan információkat oszthatsz meg a közönségeddel, amelyek az iparágaddal vagy a szakterületeddel kapcsolatos dolgokról tájékoztatják őket. Ha elkötelezett vagy amellett, hogy mindig oktass és segíts, tekintélyt építesz, és az emberek visszatérnek hozzád, mint az igazság forrásához, hogy tovább tanuljanak.

Termékkampányok létrehozása és új termék bevezetésének előkészítése TikTok videóval

A termékkampányok futtatása vagy egy új termék bevezetéséről szóló tartalom a TikTok-on segíthet izgalmat kelteni.
A nézők tudják, hogy nagy leleplezésre számíthatnak az oldaladon és feszült figyelemmel várják majd, hogy visszatérjenek a profilodra, hátha további információkat adtál ki.

Egy profi tipp, ha egy termékkampányt vagy bevezetést egy kapcsolódó és releváns hanggal vagy hashtaggel kombinálsz, nagyobb látogatottságot tudsz elérni az aktuális trendek között görgető felhasználók körében.

Ossz meg egy egyedülálló üzleti történetet

A vállalkozásodról szóló elbeszélő történet megosztása vonzó módja a közönséggel való kapcsolatteremtésnek, mivel ezek a videók olyasmit képviselnek, amit csak a Te vállalkozásodban találhatnak meg.
Például az ügyfelek bemutatása vagy sikertörténetek, a termékek vagy szolgáltatások életciklusának magyarázata, vagy egy izgalmas történet a kapcsolódó iparági hírekről, mind egyedülálló módon kapcsolódnak a vállalkozásodhoz és az általad kínált szolgáltatásokhoz.

A TikTok egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy a célközönséged nem vár el profi videókat, sőt még inkább szeretik a ,,natúr” tartalmakat, így egyszerűen találj ki egy ötletet, kapcsold be a kamerát és kezd el a felvételt.

Válaszold meg videóban a célközönséged kérdéseit

A kérdések megválaszolása nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatot teremts a célközönségeddel és kapcsolatokat építs. A TikTokosok gyakran tesznek fel kérdéseket, így böngészhetsz a hozzászólások között, és videós válaszokat készíthetsz a kérdésekre, vagy kihasználhatod a TikTok natív kérdések és válaszok funkcióját.

Bónusz, hogy a kérdésekre adott válaszok betekintést nyújtanak a potenciális ügyfeleidnek, vállalkozásoddal kapcsolatos problémáiba. Ha ugyanazokat a kérdéseket látod többször, láthatod, hogy frissítened kell a GYIK oldalad, vagy további információkat kell nyújtanod bizonyos témákról a weboldaladon.

Termékbemutató TikTok videók

A termékbemutatók segítik a célközönségedet abban, hogy emészthető módon megtanulják, hogyan használják a termékedet. Ahelyett, hogy egy használati útmutatót olvasnának és képeket fejtenének meg, vagy telefonon keresztül vezetnék végig a folyamatot, valójában végignézhetik, ahogy valaki végigcsinálja a lépéseket, és követhetik azokat.

Legyél partner releváns TikTokkerekkel

Az influencerek közönsége bízik bennük és értékeikben, így a Te szakterületedhez kapcsolódó partnerekkel való együttműködés értékes eszköz a márkaismertség növeléséhez és a TikTok követőid kiépítéséhez. Ezek a partnerségek a nézők számára a társadalmi bizonyíték értékes formáját is jelentik, ami nagy szerepet játszik a vásárlási döntésekben.

Ezt a tippet kihasználhatod, és az influencerek tartalmait a saját profilodra posztolhatod, de azt is megteheted, hogy az influencerek tartalmakat osztanak meg a profiljukon, hogy egy új célközönség csoportnak mutassák be a vállalkozásod.

TikTok videó ötletek kisvállalkozásoknak

Kisvállalkozásként talán Te is gondolkodtál már azon, hogy érdemes-e még egy közösségi médiaprofilt létrehoznod egy másik alkalmazáson.

Tekintettel arra, hogy a globális TikTok-felhasználók 92%-a cselekszik egy videó megtekintése után, és 1,5-szer nagyobb valószínűséggel mennek azonnal vásárolni valamit, amit a platformon fedeztek fel, ezért ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy építsd a márkád a TikTok-on.

A fent említett ötletek nagy és kisvállalkozások számára egyaránt értékesek, és sokukat nagy költségvetés nélkül is kihasználhatod. Vannak azonban olyan konkrét tartalmi ötletek, amelyek a kisvállalkozások számára relevánsabbak inkább.

Nézzük is!

Oszd meg a céged, vállalkozásod történetét, hogyan indultál

A kisvállalkozás indulása történetének megosztása humanizálja vállalkozásod, és segít kapcsolatot teremteni a célközönségeddel. A követőid látni fogják, hogyan jött létre a vállalkozásod ezáltal sokkal közelebb kerülhetsz a célközönségedhez.

Mint már említettem, a TikTok nézők nem követelnek meg nagy produkciós értéket, nem kell videókészítő zseninek lenned. Úgy meséld el a történetedet, ahogyan jónak látod.

Használj trendi hangokat és hashtageket a videókban

A trending hangok és hashtagek használata segít a kisvállalkozás márkaismertségének növelésében, mivel videóid széles közönség számára lesz látható. A hangot vagy hashtaget böngésző emberek látni fogják az összes feltöltött videót és lehetőségük van arra, hogy a Te videódon landoljanak, rákattintsanak a profilodra és többet tudjanak meg rólad, a termékedről, vag szolgáltatásaidról.

Duet és stitch TikTok videók

A Duet és a Stitch a meglévő TikTok-videókra való építkezést szolgálja. A Duettel egy másik felhasználó meglévő videóját egészítheted ki, a Stitchel pedig egy másik felhasználó videójából vághatsz ki bizonyos jeleneteket, amelyeket hozzáadhatsz a saját videódhoz.

Kisvállalkozásként ezeknek a natív TikTok-funkcióknak a használata lehetővé teszi, hogy bekapcsolódj a meglévő, vállalkozásodhoz, vagy termékedhez szorosan kapcsolódó tartalmakba és beszélgetést kezdeményezz a célközönségeddel.
A Stitch és a Duet videókat bárkitől el tudod készíteni a platformon, akinek engedélyezve van a funkció, így akár olyan felhasználókkal is beszélgetést kezdeményezhetsz, akik esetleg nem is tudnak a létezésedről.

Keress releváns tartalomkészítő partnereket

A tartalomkészítőkkel vagy influencerekkel való együttműködés segít abban, hogy új, a vállalkozásod kínálatához kapcsolódó közönséggel találkozz. A tartalomkészítőkkel való együttműködéssel Te is profitálhatsz abból a bizalomból, amelyet a közönségükben kialakítottak, hogy a termékek, szolgáltatások és vállalkozások, amelyekkel együtt dolgoznak és amelyeket használnak, megbízhatóak, és érdemes velük üzletet kötni.

Mutasd be mitől vagy másabb, jobb a konkurenciádtól

Nagyszerű módja annak, hogy az embereket felcsigázd a vállalkozásoddal kapcsolatos szolgáltatásokkal, ha bemutatatod, milyen jól csinálod, amit csinálsz, hogy a témád szakértője vagy és miben vagy más, jobb, mint a konkurenciád. Ez megmutatja a nézőknek, hogy pontosan mire számíthatnak tőled, izgalmat kelt, és talán segít az embereknek abban, hogy a Te szakértelmedre alapozva döntsenek úgy, hogy veled dolgoznak.

Mutasd meg hogyan dolgozol, tegyél fel előtte utána videókat, ezzel is építve a saját márkád.

Összefoglaló

A TikTok a 2019-es évben még nem volt annyira figyelemreméltó közösségi platform, mint 2022-ben.

Most az alkalmazást használó közösségi média marketingesek 52%-a tervezi, hogy 2022-ben növeli a TikTok-ra szánt tartalmak közzétételét és kihasználja a TikTok hirdetések által nyújtott előnyöket.
Ha először szeretnél beszállni a csatornába, vagy fejleszteni a jelenlétedet, akkor az ezen a listán szereplő példák remek inspirációs forrásként szolgálnak az induláshoz.

Kezd el még ma és tedd közzé az első TikTok videódat!

Megosztás:

Céges weboldalra van szükséged? Kérj díjmentes konzultációt!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel további hasznos tartalmakért!